کلینیک تخصصی دهان پزشکی و دندانپزشکی نگین

سلامتی دهان ، زیبایی دندان

شیراز، چهارراه زرگری، به سمت چمران
ساختمان پزشکی ابن سینا، واحد۱۸
07136276287
09900439004
07136276289
شنبه – چهارشنبه : 9:00 الی 21:00
پنج شنبه : 9:00 الی 14:00 / جمعه : تعطیل

درمان انواع زخم های دهانی شامل پمفیگوس ولگاریس لیکن پلان، هرپس دهانی، آفت و زگیل

محیط دهان یکی از اصلی ترین و حیاتی ترین اجزاء بدن به حساب می آید. در طول روز صحبت کردن، غذا خوردن و حتی زیبایی نیمی از صورت منوط به عملکرد صحیح این ناحیه است. بیماری های مختلفی می توانند در دهان تظاهر کنند، از ضایعات تحریکی خوش خیم تا انواع سرطان ها!

زخم های ناحیه دهان را می توان به دو دسته، زخم های حاد و مزمن تقسیم کرد. زخم های حاد مواردی از قبیل آفت دهانی، تبخال، حساسیت های دارویی و غذایی هستند، که اکثرا با آن مواجه شده ایم. این زخم ها بر اساس عامل ایجاد کننده، می توانند درمان موضعی یا سیستمیک(خوراکی) داشته باشند. زخم های مزمن دردناک ترین و پر زحمت ترین چالش برای بیماران هستند. این بیماران ممکن است سال ها درگیر زخم های دهانی باشند، زخم هایی که به طور کامل از بین نمی روند و دوره های عود دارند. محیط دهان می تواند اولین مکان شروع کننده بیماری های پوستی مخاطی، مانند لیکن پلان و یا پفیگوس باشد. این بیماری ها به صورت تاول هایی سطحی ظاهر می شوند که به سرعت پاره شده و زخم ایجاد می کنند و باعث ناراحتی و درد می شوند.

جمله “پیشگیری بهتر از درمان است”، سال هاست کلید طلایی تمامی درمان هاست. پس مراقبت از ناحیه دهان، ویزیت ها و مراجعات منظم می تواند از خطرات بزرگتر جلوگیری کند. یادمان باشد هر زخمی که بیش از دو هفته در دهان ماندگار باشد، نیاز به نمونه برداری و درمان ضایعات دهانی  دارد.

متخصصان ما:
دکتر نگین اثنی عشری

دکتر نگین اثنی عشری

جراح - دندانپزشک و متخصص بیماری های دهان، فک و صورت

برای اطلاع از تخفیفات ویژه کلینیک نگین و مشاوره رایگان، شماره تماس خود را وارد کنید

درمان زخم های دهانی در شیراز

قصد داریم در مورد زخم های دهانی صحبت کنیم. قبل از اینکه بگوییم زخم های دهانی چند دسته هستند و چرا ایجاد می‌شوند و چه نام هایی دارند، اول یه توصیفی کنیم که به چه چیزهایی در دهان، زخم گفته می‌شود.

وقتی که لایه سطحی مخاط دهان که اصطلاحا اپی تلیوم نام دارد، کنده می شود،  زیرش یک سطح قرمز و خون چکان ایجاد می شود که بعد از مدتی روی این سطح را غشای زرد رنگی میگیرد و اطرافش را یک حاشیه قرمز رنگی را احاطه می کند، به این وضعیت زخم می گویند.

عفونت دهانی

زخم ها در ناحیه دهان به 2 دسته زخم های حاد و زخم های مزمن دسته بندی می شوند. زخم های حاد معمولا زخم هایی هستند که به طور ناگهانی ایجاد می شوند و نهایتا یک تا دو هفته ماندگار هستند و بعد به طور کامل از بین می روند و خوب می شوند. اما زخم های مزمن، زخم هایی هستند که ممکن است بیمار ماه ها و یا سال ها با این ضایعات سروکار داشته باشد. ممکن است در قسمت هایی از دهان این زخم خوب شود اما به سرعت در قسمت های دیگری از دهان ایجاد شوند و بهبودی نداشته باشد. به این دسته از ضایعات، زخم های مزمن دهان گفته می‌شود مثل پمفیگوس ولگاریس ، پمفیگویید و لیکن پلان زخمی.

یکی از این زخم های مزمن، پمفیگوس ها نام دارند. پمفیگوس ها یک سری از بیمارهای خود ایمنی هستند که خود آنتی بادی های بدن علیه اتصالات بین سلولی حمله می کنند و باعث ایجاد تاول و زخم در ناحیه مخاط و پوست میشوند. این تاول ها به راحتی پاره می‌شوند و سطح زخمی را برجا می‌گذارند. یکی از شایع ترین پمفیگوس ها، پمفیگوس ولگاریس می باشد.

گاهی اوقات تا 60 درصد موارد اولین نشانه ها در دهان ایجاد می شود و زخم ها و تاول ها در ناحیه ای که تحت تاثیر آسیب و ضربه بیشتر قرار می‌گیرد مثلا در مخاط گونه این آسیب ها می توانند باعث ایجاد تاول شوند و ضربات باعث ایجاد بول هایی شوند که به راحتی پاره شوند و زخم ایجاد کنند. مثل سایر بیماری های خود ایمنی، درمانشان تقسیم بندی می‌شود به درمان هایی به کمک استروئید های سیستمیک و داروهایی مثل داپسون. نگرانی بیشتر شما عزیزان زخم های مزمن هستند که پزشکان متخصص کلینیک دهان پزشکی نگین شیراز، بهترین راه حل ها را برای درمان به شما ارائه می‌کنند.

زخم های ناحیه دهان را می توان به دو دسته، زخم های حاد و مزمن تقسیم کرد. زخم های حاد مواردی از قبیل آفت دهانی، تبخال، حساسیت های دارویی و غذایی هستند، که اکثرا با آن مواجه شده ایم. این زخم ها بر اساس عامل ایجاد کننده، می توانند درمان موضعی یا سیستمیک(خوراکی) داشته باشند.

زخم های مزمن، زخم هایی هستند که ممکن است بیمار ماه ها و یا سال ها با این ضایعات سروکار داشته باشد. ممکن است در قسمت هایی از دهان این زخم خوب شود اما به سرعت در قسمت های دیگری از دهان ایجاد شوند و بهبودی نداشته باشد.

برای اطلاع از تخفیفات ویژه کلینیک نگین و مشاوره رایگان، شماره تماس خود را وارد کنید

4/5 - (3 امتیاز)
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x